Deze module bekijken? Log in of word lid en profiteer direct!

E-learning

Adviseren

Beïnvloeden en adviseren

2 PE uren
Aangeboden door: Wil Moeskops

Introductie

Of de adviseur het goed doet in zijn adviesrol naar het management of medewerker toe, wordt niet alleen bepaald door zijn inhoudelijke deskundigheid op basis van zijn ervaring en opleiding. Ook zijn vaardigheid in het hanteren van het adviesproces speelt een wezenlijke rol, evenals zijn vermogen het advies bij betrokkenen geaccepteerd te krijgen. Dit vraagt specifieke vaardigheden, deze module helpt je hierbij.


Verbeter je vaardigheden op het gebied van adviseren en beïnvloeden. Bereik met minder energie meer resultaat. Wil je meer verdieping, volg dan de training Beïnvloeden en Adviseren. Klik hier voor meer informatie.
Inhoud

Introductie docent

5 min

U kunt nu starten

5 min

Adviseurs en de markt

5 min

Verschillende Adviseurs

5 min

Veranderingen in de markt

5 min

Introductie Adviesproces

5 min

Het adviesproces

5 min

De Intake

5 min

Het verzamelen van gegevens

5 min

De diagnosefase

5 min

De ontwerpfase

5 min

De evaluatiefase

5 min

De implementatiefase

5 min

Samenvatting adviesproces

5 min

Adviesmodellen

5 min

Expertmodel

5 min

Koopmodel

5 min

Co-makersmodel

5 min

Samenvatting adviesmodellen

5 min

Samenvatting

5 min

Introductie toets

5 min

Aangeboden door

Wil Moeskops

Wil Moeskops

Alex van Groningen B.V.
Wil is partner en senior trainer/adviseur bij Thymos en met meer dan 20 jaar ervaring in het trainen en coachen van professionals en medewerkers op managementniveau met recht een topdocent.

Wil’s visie: ”Veel organisaties investeren alleen in de ‘structuurkant’. Het gevolg is vaak onnodige complexiteit en afwachtende medewerkers. Ik geloof er in dat mensen meer doen en meewillen in veranderingen wanneer ze de verandernoodzaak echt doorhebben, persoonlijke belangen bespreekbaar zijn en op de juiste manier ondersteund worden. Als manager en trainer heb ik geleerd dat vrijblijvendheid daarin niet werkt. Een juiste balans tussen veiligheid, vertrouwen en zakelijke zelfreflectie zet mensen aan het denken en leidt tot beweging en rendement”.