Over Pieter de Kiewit

“Goede treasury is kosten besparen, risico’s beheersen en kansen creëren”

Corporate treasury is een vakgebied dat een grotere bekendheid verdient en niet alleen thuis hoort bij grote multinationals. Mits goed opgepakt kan het bijdragen aan kostenbesparing, risicobeheersing en kansen helpen verzilveren die anders onbenut blijven. Velen beschouwen het vak als abracadabra. Dat is onterecht. 

Hoe kunnen we tijdens crisis situaties toch de salarissen betalen? Wie kan ik naast mijn bankier aanspreken voor financieringen? Wat zijn de valuta risico’s die we lopen en wat is de impact van de huidige rentestand op ons bedrijf? Zijn we al toe aan treasury management software? Dit zijn vragen die Pieter dagelijks beantwoordt en waarvoor hij partijen verbindt. Als intermediair met een echte niche strategie combineert hij inhoud en netwerk.

Direct na zijn afstuderen, meer dan 25 jaar geleden, stapte Pieter in recruitment en probeerde in loondienst zoveel mogelijk in corporate treasury te bemiddelen. In 2009 startte hij Treasurer Search waar hij met zijn team kandidaten vindt voor interim en vaste posities in corporate treasury. Ook zijn activiteiten in het onderwijs zijn steeds meer treasurer-gericht. Hij is lid van het curatorium van de Register Treasurer opleiding van de Vrije Universiteit, ondersteunt de Hogeschool Utrecht bij hun Minor Treasury Management en is zeer actief partner van de treasury community, treasuryXL. 


Stel een vraag