Deze module bekijken? Log in of word lid en profiteer direct!

E-learning

US GAAP in vogelvlucht

US GAAP

2 PE uren
Aangeboden door: Stefan Betting

Introductie

In deze module maak je kennis met de structuur en inhoud van US GAAP zodat je deze kunt gebruiken in de dagelijkse praktijk voor externe verslaglegging. Deze module is geschikt voor samenstellers, controleurs en gebruikers van US GAAP jaarrekeningen.


Wil je een US GAAP Expert worden? Ontvang in 3 dagen alle knowhow van de Amerikaanse rapportage inclusief FASB-regels en SEC-Forms en regels. Klik hier voor meer informatie.


Inhoud

Samenwerkingsverband tussen US GAAP en IFRS

5 min

Wat is GAAP?

10 min

Wie ontwierp US GAAP?

10 min

Veel gebruikte afkortingen

10 min

Rule based en principal based

10 min

Codification

10 min

FASB accounting standards

10 min

Verschillen tussen US GAAP en IFRS

10 min

Verschillen op hoofdlijnen

5 min

Samenvatting

5 min

Introductie toets

5 min

Aangeboden door

Stefan Betting

Stefan Betting

Alex van Groningen B.V.
Stefan Betting is Register Accountant en eigenaar oprichter van PROFEDA. Een organisatie gericht op training en advies aan accountants- advocaten en notariskantoren. Betting is kerndocent en examinator (Internationale) Externe Verslaggeving aan de Nyenrode School of Accounting & Controlling en is auteur van tientallen publicaties.

Stefan doceert meer dan 200 dagen per jaar met een gemiddelde waardering van een 8,7. Hij combineert expertise met een interactieve en directe presentatie stijl.

Stefan heeft meer dan 20 jaar ervaring met het geven van trainingen, masterclasses en cursussen op het gebied van externe verslaggeving. Van 2003 tot en met 2008 was Betting binnen Yacht eindverantwoordelijk voor het opleiden van alle financials binnen de organisatie. Hij heeft bij verschillende organisaties en in verschillende branches - van energie en telecom tot financiële dienstverlenging - grootschalige verslagleggings projecten uitgevoerd.