Deze module bekijken? Log in of word lid en profiteer direct!

E-learning

US GAAP Basics

US Gaap

2 PE uren
Aangeboden door: Stefan Betting

Introductie

In deze module zet docent Stefan Betting voor jou uiteen wat de verschillen zijn tussen US Gaap en IFRS. Allereerst doorloopt hij nog even de basisbeginselen van US Gaap.


Wil je een US GAAP Expert worden? Ontvang in 3 dagen alle knowhow van de Amerikaanse rapportage inclusief FASB-regels en SEC-Forms en regels. Klik hier voor meer informatie over de training US GAAP Expert.
Inhoud

Introductie

5 min

Introductie docent

5 min

U kunt nu starten

5 min

US GAAP Basics

10 min

Wat is GAAP

10 min

Veel gebruikte afkortingen

10 min

Rule based en principal based

10 min

US GAAP en IFRS en verschillen bij balans

10 min

US GAAP en IFRS en verschillen bij immateriële activa

10 min

US GAAP en IFRS en verschillen bij materiële activa

10 min

US GAAP en IFRS en verschillen bij impairment

10 min

US GAAP en IFRS en verschillen bij voorraden

10 min

Samenvatting

5 min

Introductie toets

5 min

Aangeboden door

Stefan Betting

Stefan Betting

Alex van Groningen B.V.
Stefan Betting is Register Accountant en eigenaar oprichter van PROFEDA. Een organisatie gericht op training en advies aan accountants- advocaten en notariskantoren. Betting is kerndocent en examinator (Internationale) Externe Verslaggeving aan de Nyenrode School of Accounting & Controlling en is auteur van tientallen publicaties.

Stefan doceert meer dan 200 dagen per jaar met een gemiddelde waardering van een 8,7. Hij combineert expertise met een interactieve en directe presentatie stijl.

Stefan heeft meer dan 20 jaar ervaring met het geven van trainingen, masterclasses en cursussen op het gebied van externe verslaggeving. Van 2003 tot en met 2008 was Betting binnen Yacht eindverantwoordelijk voor het opleiden van alle financials binnen de organisatie. Hij heeft bij verschillende organisaties en in verschillende branches - van energie en telecom tot financiële dienstverlenging - grootschalige verslagleggings projecten uitgevoerd.