Over Marcel van den Berg

De sleutel voor verandering ligt in de manier waarop je denkt!

Marcel is een veelgevraagd spreker, trainer en coach. Hij helpt al jaren professionals en executives uit allerlei sectoren hoe ze slimmer in plaats van harder kunnen werken. Hij is gefascineerd door menselijk gedrag en hoe ons brein werkt. Waarom doen we wat we doen? Hoe maken we onze keuzes? Wat is de invloed van stress op ons brein? Hoe organiseren we ons werk en gaan we om met een stortvloed aan informatie? Hoe kun je het beste samenwerken en vergaderen? Hoe kunnen we gezond werken en leven en vanuit kalmte fantastische dingen realiseren? De sleutel zit in ons denken. Daarom is het motto van zijn bedrijf: renew your mind. 

Zijn achtergrond is in Finance. Na zijn studie economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft hij 5 jaar in de financiële sector gewerkt. Vervolgens heeft hij 4 jaar in Afrika gewoond waar hij werkte als country director voor een internationale ontwikkelingsorganisatie. Uiteindelijk kwam hij erachter dat het hoe en het proces van werken hem meer fascineerde dan de inhoud van het werk zelf. Terug in Nederland werd hij ondernemer, startte twee bedrijven, en werkte als trainer en coach.

Na het uitkomen van zijn boek ‘de kalme professional’ in 2019, richt hij zich volledig op zijn nieuwste bedrijf ‘Phroneo’. Met zijn team helpt hij organisaties en hun mensen aan een gezonde werk- en leefstijl om stress en chronische klachten te verminderen en optimaal te kunnen functioneren. 


Publicaties/artikelenStel een vraag